ja_mageiaold

Tko smo mi?

Tvornica Šećera Osijek d.o.o. je tvornica za proizvodnju bijelog kristalnog šećera prvenstveno preradom šećerne repe i preradom sirovog šećera. Dobiveni šećer i ostali proizvodi udovoljavaju najvišim standardima ove industrije.

Članica Žito grupe

Okrugli stol PDF

Okrugli stol o usporedbi EUF i AL metode i preporukama gnojidbe šećerne repe

Djelatnici Tvornice Šećera Osijek d.o.o.: Miroslav Kos, direktor za sirovinu i logistiku i Antonija Grabić, voditelj sirovinskog laboratorija zajedno s djelatnicima Zavoda za kemiju, biologiju i fiziku tla Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku: prof. dr. sc. Blaženka Bertić, prof. dr. sc. Vladimir Vukadinović, doc. dr. sc. Vesna Vukadinović, doc. dr. sc. Irena Jug i Boris Đurđević, asistent-doktorant, posjetili su austrijsku šećeranu Zuckerfabrik Tulln u Tulln an der Donau.

Više...
 
Znanstveno-stručni skup "Tehnologije zbrinjavanja otpada i zaštite tla" PDF

Akademija Tehničkih znanosti Hrvatske i Hrvatsko tloznanstveno društvo organizirali su znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanje "Tehnologije zbrinjavanja otpada i zaštite tla" u hotelu Donat (Borik, Zadar) od 18. 21. listopada 2009. god.

Više...
 
Kontrola plodnosti tla PDF
Autor Administrator   
Utorak, 24 Svibanj 2011 08:46

Kontrola plodnosti tla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima" za unaprjeđenje ratarske proizvodnje na Osječko-baranjskoj županiji. Uzorkovanje na području općine Belišće.

Gnojidbena preporuka mora se temeljiti na analizi tla, a izračun potrebne doze mora uvažavati profitabilnost, planirani, odnosno realno mogući prinos, specifične potrebe biljne vrste i efektivnu plodnost tla.

Ažurirano: Četvrtak, 08 Rujan 2011 11:11
Više...
 
Radni sastanak djelatnika Sirovinske službe Kandit Premijer d.o.o. i Zavoda za kemiju, biologiju i fiziku tla PDF Ispis E-mail

Radni sastanak djelatnika Sirovinske službe Tvornice Šećera Osijek d.o.o. i Zavoda za kemiju, biologiju i fiziku tla u Zmajevcu.

Više...
 
Redovita analiza tla u EU je preduvjet za isplatu poticaja PDF
Autor Administrator   
Utorak, 24 Svibanj 2011 12:20

OSIJEK - U nekim članicama Europske unije poljoprivredni proizvođači bez potvrde o redovitoj analizi tla ne mogu ostvariti pravo na poljoprivredne potpore, kao što je to slučaj u Sloveniji gdje čak navodno, bez analize tla nije moguće kupiti ni mineralno gnojivo.

Ažurirano: Utorak, 24 Svibanj 2011 12:24
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 8 od 8