ja_mageiaold

Tko smo mi?

Tvornica Šećera Osijek d.o.o. je tvornica za proizvodnju bijelog kristalnog šećera prvenstveno preradom šećerne repe i preradom sirovog šećera. Dobiveni šećer i ostali proizvodi udovoljavaju najvišim standardima ove industrije.

Članica Žito grupe

Mediji o nama PDF
Ponedjeljak, 09 Prosinac 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 09. prosinca 2013.

OD 1. SRPNJA ZNATNO PROMIJENJENI UVJETI POSLOVANJA

Budućnost hrvatskih šećerana ovisit će o povećanju proizvodnje šećera po hektaru

OSIJEK- U Tvornici šećera Osijek završena je 107. zaredom kampanja prerade šećerne repe.

Kako je navela Renata Tokić-Glavaš, izvršna direktorica sirovinske službe u Tvornici šećera, kampanja je trajala 70 dana i u tom je razdoblju prerađeno 430.000 tona šećerne repe.

Prosječni prinos šećerne repe kretao se na razini od oko 55 t/ha. Zbog kašnjenja proljetne sjetve u proljeće ove godine te nepovoljnih klimatskih uvjeta, prije svega visokih noćnih temperatura, u srpnju i kolovozu te izrazito velikih količina padalina u rujnu ovogodišnje digestije, odnosno sadržaj šećera u šećernoj repi su ispod prosječnih razina - navela je Renata Tokić-Glavaš, izvršna direktorica sirovinske službe u Tvornici šećera te je dodala da je zbog tih razloga ukupno proizvedeno oko 69.000 tona šećera u ovoj kampanji.

Više...
 
Opći uvjeti 2013 PDF
Utorak, 17 Rujan 2013 09:00
Obavještavamo proizvođače šećerne repe TVORNICE ŠEĆERA OSIJEK d.o.o.
da je UPRAVA donijela
OPĆE UVJETE O PROIZVODNJI I OTKUPU ŠEĆERNE REPE ZA 2013. GODINU
 
Mediji o nama PDF
Utorak, 17 Rujan 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 16. rujna 2013.

U TVORNICI ŠEĆERA OSIJEK ZAPOČELA 107. KAMPANJA ŠEĆERNE REPE

Prvi put u osječkoj šećerani vapnene peći potpalile žene


OSIJEK - Potpalom vapnenih peći jučer je u Tvornici šećera Osijek označen početak 107. kampanje šećerne repe. Prvi put u povijesti te tvornice, koja datira još od 1906. godine, vapnene peći potpalile su žene, odnosno dvije djelatnice koje su pred mirovinom - Branislava Marčetić i Mirjana Porcio. U potpali vapnenih peći također su sudjelovali i predstavnici uprave Novog agrara, Željko Živaljić i Drago Rebić, tvrtke koje se također nalazi u sustavu osječkog Žita i koja je najveći pojedinačni dobavljač šećerne repe osječkoj šećerani...

Više...
 
Mediji o nama PDF
Četvrtak, 23 Svibanj 2013 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 14. svibnja 2013.

PRILAGOĐAVANJE BUDUĆEM EU TRŽIŠTU

Osječka šećerana 15 milijuna eura ulaže u sustav za obradu otpadnih voda

OSIJEK - Tvornica šećera Osijek uložit će u iduće tri godine gotovo 15 milijuna eura u sustav za obradu otpadnih voda. Čitav projekt bit će realiziran u suradnji s Gradom te Vodovodom Osijek, zbog čega je u Šećerani jučer održan sastanak čelnih ljudi Žito grupe i Šećerane s gradskim čelnicima i upravom Vodovoda.

Prvi čovjek Žito grupe - Marko Pipunić, napomenuo je kako je Šećerana u vlasništvu Žita tri godine te da je za to vrijeme u tvornicu investirano više od 30 milijuna eura. Osim investicija u proizvodnju, kazao je Pipunić, u Šećerani je provedeno restrukturiranje te je ona danas stabilna i uspješna tvrtka koja bi trebala uspješno poslovati i na zajedničkom tržištu Europske unije.

Više...
 
Mediji o nama PDF
Petak, 14 Rujan 2012 08:00

Prenosimo iz dnevnika "Glas Slavonije", objavljeno 09. studenog 2012.

OSJEČKA ŠEĆERANA

Pipunić: Platit ćemo šećernu repu prije roka

OSIJEK - U Tvornici šećera Osijek prošli je tjedan završila kampanja šećerne repe. Prema riječima Ilije Nedića, predsjednika Uprave Tvornice šećera Osijek, ove je godine zbog suše i zabrane izvoza repe iz Srbije prerađeno upola manje sirovine nego što je planirano. Prerađeno je 300.000 tona korijena šećerne repe iz čega je proizvedeno 40.000 tona šećera.

- Kako bismo ublažili štete koje su zbog suše pretrpjeli naši kooperanti odlučili smo pomoći im, te ćemo idući tjedan svima isplatiti jednokratno 1.000 kuna po hektaru plus sav iznos za predanu šećernu repu. Prema ugovorima s našim kooperantima, šećernu repu smo bili obvezni platiti u tri obroka, prvi u prosincu, drugi u siječnju, a treći u veljači, izjavio je Marko Pipunić, vlasnik osječkog Žita. Pipunić je naglasio kako je nedavno završen proces vlasničkog restrukturiranja bivšeg IPK Kandit d.d., odnosno današnje Termes grupe d.d.

Više...
 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 » > Kraj >>

Stranica 4 od 8